zaterdag 14 mei 2011

Lenen zwarte lijst

Lenen zwarte lijst, als je met je lening geregistreerd staat bij het BKR en je betaalt je maandelijkse aflossingen niet, dan kan je op de zo genoemde zwarte lijst terechtkomen. Het gevolg hiervan is dat banken en kredietverstrekkers wel twee keer zullen nadenken om je een lening te geven.

Vaak is het zo dat een lening die je afsluit wordt geregistreerd bij het BKR. Ook kijken veel kredietverstrekkers en banken eerst bij het BKR hoe je bekend staat. Heb je achterstanden in je aflossing dan krijg je een A achter je naam. Deze A wil zeggen dat je een achterstand hebt. In feite is dat de “zwarte lijst”: een A van Achterstand achter je naam hebben.

Als de kredietverstrekker of bank achter je naam een A ziet staan dan kan het zijn dat je aanvraag geweigerd wordt. De verstrekker vindt het risico van een lening verstrekker te groot omdat de kans bestaat dat je ook deze lening niet aflost of dat je achterstanden oploopt.

Lenen zwarte lijst hoe lang duurt dit

 Je blijft niet eeuwig op de zwarte lijst staan. Het is namelijk ook mogelijk om je achterstand in te lopen. In dat geval krijg je een H achter je naam. Dit is de H van Hersteld. Het wil zeggen dat je je achterstand hebt hersteld. De H kan een goed contragewicht zijn voor A. Zo kan je alsnog met een notering op de “zwarte lijst” een lening krijgen als je ook een H hebt.

Bij de eerste de beste keer dat je een betalingsachterstand hebt krijg je niet direct een A achter je naam. De instantie bij wie je leent moet je eerst een aanmaning sturen en daarbij waarschuwen dat als je niet betaalt ze verplicht zijn dit door te geven aan het BKR. Mocht je dus een keer te laat zijn met je afbetaling, aflossing en rentebetaling dan heb je niet direct een notering op de zwarte lijst te pakken.

Lenen zwarte lijst ook met telefoon abonnementen

Een waarschuwend woord is hier gepast! Bij het BKR zijn niet alleen leningen en kredieten geregistreerd: ook telefoon abonnementen worden vaak geregistreerd. En ook hier kan je natuurlijk te laat zijn met betalen. In dat geval kan je ook via die weg een A achter je naam krijgen. Wederom is het zo dat dit niet direct mag als je een paar dagen te laat bent. Hiervoor zijn eerst aanmaningen en waarschuwingen nodig.

Als je een lening hebt gehad die geregistreerd stond bij het BKR dan blijft deze 5 jaar zichtbaar na afloop van de lening. De A (en de H) blijven ook zichtbaar. Een notering op de Lenen zwarte lijst kan je dus nog 5 jaar na het einde van je lening blijven achtervolgen en voorkomen dat je opnieuw kunt lenen binnen deze periode.


Toch geld lenen al sta je op de Lenen zwarte lijst

Dat je op de zwarte lijst staat wil niet zeggen dat je direct helemaal niet meer kunt lenen. Er zijn namelijk bepaalde mogelijkheden om te lenen als je op de zwarte lijst staat. Lenen zwarte lijst? Welke mogelijkheden dit zijn vind je op de website Lenen zwarte lijst of bij cashbob.nl

0 reacties: