maandag 20 maart 2017

Geld lenen voor mensen met een uitkering.

Geld lenen met uitkering kan een probleem zijn. Je krijgt een uitkering als je geen inkomsten vanuit jezelf verdient, dus wanneer je geen baan hebt. Dat kan het geval zijn wanneer je tussen twee banen inzit en druk aan het solliciteren bent. Een uitkering is in principe een basisinkomen, zodat je kunt voldoen aan de hoogst mogelijke eisen. Het is niet veel geld, waardoor je weinig extra’s kunt doen. Dit kan frustrerend zijn, wanneer er ineens extra geld nodig is. In dat geval zijn er, met het oog op leningen, toch nog wat opties.

Geld lenen met uitkering en BKR

Mensen die ineens geld nodig hebben kunnen naar de bank stappen om een lening af te sluiten. Deze mensen hebben echter een normale baan en een inkomen, waardoor de bank met hen in zee durft te gaan. Maar als je een uitkering hebt, staat je naam geregistreerd bij het BKR in Tiel. Dit Bureau Krediet Registratie kan gezien worden als de waakhond voor banken en kredietverstrekkers. Ze zorgen ervoor dat banken en kredietverstrekkers geen leningen verstrekken aan mensen die financieel niet in staat zijn om deze af te lossen. Tevens maakt het feit dat je geen baan hebt – en dus geen inkomen – het lastiger om je lening af te lossen. Banken en kredietverstrekkers weten dit en zullen het zekere voor het onzekere nemen en je geen lening geven.

Geld lenen via het internet

Hoewel banken niet snel geneigd zijn om je geld te lenen, zijn er meer mogelijkheden voor geld lenen met uitkering. Verschillende websites op het internet bieden leningen aan voor mensen die geregistreerd staan bij het BKR in Tiel. Dit zijn websites die zich als commercieel bedrijf hebben gericht op financiƫle producten. Het zijn geen banken, dus de regels rondom rente liggen net even iets anders. Vaak kun je online een aanvraag doen voor een lening. Je gegevens worden verzameld en binnen korte tijd heb je de beschikking over het geld. Veel van deze websites bieden de minileningen aan. Het gaat dan om leningen voor kleine bedragen, die hoge behandelingskosten in rekening brengen. Daar moet je dan wel rekening mee houden.

Advies bij geld lenen met uitkering

Wanneer je in financiƫle problemen zit, is het niet handig om geld te lenen. Een lening kost je altijd meer geld, omdat je er nu eenmaal ook rente over moet betalen. Echter, het kan zijn dat je geld nodig hebt. Geld lenen met uitkering is echter niet altijd mogelijk. In dat geval is het handig om naar een bank of kredietverstrekker te stappen en daar te vragen om advies. De mensen van de bank hebben vaak genoeg kennis in huis om je verder te helpen en kunnen met alternatieven komen. Deze alternatieven zullen een stuk sterker zijn dan leningen via schimmige websites.

Is lenen met een uitkering nog mogelijk.

Er zijn van die gevallen dat je bijna wanhopig zou worden bij het vooruitzicht. Neem bijvoorbeeld de opdracht om geld te lenen ondanks een BKR en een uitkering. Geld lenen met BKR is nog wel te doen en daar hebben we het vaak genoeg over gehad op deze site.

Er zijn een aantal alternatieven die je kunt kiezen als je voor deze situatie staat. Met een uitkering zul je namelijk moeilijk in aanmerking komen voor een lening. Nu hangt het natuurlijk wel af wat voor een uitkering je hebt. Heb je bijvoorbeeld een WAJONG uitkering of een WAO uitkering, dan zijn er soms nog mogelijkheden. Deze uitkeringen vormen voor de leninggever een relatief vast onderpand waar ze in elk geval enigszins op kunnen vertrouwen. Kijk om met deze soorten uitkeringen te lenen op de sites van geldverstrekkers of bel ze even om te vragen of dat van jou als inkomen wordt gezien of niet. Vaak heb je best kansen op deze manier.

Zit je met een WW of Bijstandsuitkering, dan wordt het al heel wat lastiger. Wat je dan zult moeten gaan doen is slim zijn. De enige manier om dat te doen is door na te denken en je te verdiepen in dit onderwerp. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken of je de mogelijkheid hebt om spullen te verpanden. Kijk eens naar waardevolle bezittingen of dingen waar je niks meer mee doet. Misschien heb je ze zonder goede reden en kun je er ook wel vanaf? Dan is het tijd om het bijvoorbeeld op Marktplaats.nl te zetten of dergelijke sites. Dat is vaak al een snelle manier van geld verdienen en je bent af van wat spullen die je al lang zonder reden hebt.

Een andere optie is natuurlijk echt verpanden bij een pandjeshuis. Als je nu dringend geld nodig hebt en je hebt een BKR notering en een uitkering die niet als inkomen geldt, dan zit er niet veel anders op dan deze opties. Voor een pandjeshuis zou je dus iets waardevols moeten hebben, dit ‘verpanden’ en het geld aannemen. Je krijgt dan later de kans om het terug te kopen, als je bijvoorbeeld in wat rustiger vaarwater zit op gebied van leningen.

Dit is niet makkelijk, dat weten we. Makkelijk geld lenen kan als je geen BKR hebt of als je kleine bedragen nodig hebt. Als je een vast inkomen hebt en een stabiele situatie. Dat dit niet altijd zo kan zijn weten we en daarom zetten we je de lening alternatieven op een rijtje. Hopelijk heb je er iets aan en kun jij ook een lening krijgen ondanks een BKR en uitkering.

Lenen met verstand.

Mensen met een uitkering ontvangen een vervangend inkomen vanuit de regering, om op die manier in hun nodige kosten te voorzien. Wanneer je extra geld nodig hebt, kan dat een probleem opleveren. Geld lenen met uitkering is dus erg lastig. Met een uitkering ben je namelijk bekend bij het BKR in Tiel. Toch kun je via het internet nog allerlei leningen afsluiten. Of dit verstandig is, hangt af van de situatie en de voorwaarden. Het is daarom altijd handig om in gesprek te gaan met een bank of kredietverstrekker en samen te kijken wat er verder nog voor mogelijkheden zijn.

0 reacties: