woensdag 4 december 2019

Snel geld lenen en goedkoop geld lenen

Het zijn twee van de meest gezochte zaken op het internet: veel mensen zoeken naar informatie voordat ze een geschikte lening afsluiten of een manier om hun bestaande leningen over te sluiten.

Veel consumenten vandaag de dag zoeken naar een tijdelijke overbrugging van hun geldprobleem. Een lening kan daarbij soms helpen. Leningen worden afgesloten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto, een tweede kindje dat op komst is, een student wiens studiekosten betaald moeten worden, de redenen om online geld te lenen zijn eindeloos.

Geld lenen vergelijken en lening afsluiten

Wilt u een lening afsluiten dan is het van belang om kredieten op een goede manier met elkaar te kunnen vergelijken. Kredietaanbieders zijn er namelijk in overschot. Ze zijn echter niet allemaal even transparant. Let er bijvoorbeeld op wanneer er geadverteerd wordt met ‘gratis geld lenen’ dat er wellicht geen rente wordt gerekend, maar wel andere kosten. Ook bij ‘geld lenen zonder toetsing’ is het van belang goed op te letten wat de precieze voorwaarden zijn.

Kredietaanbieders zijn bedrijven en hebben, net als andere bedrijven, een winstoogmerk. Gaat u een lening afsluiten houd dat dan in uw achterhoofd. Sommige consumenten willen snel geld lenen, maar u kunt natuurlijk beter de tijd nemen om een goede vergelijking van de verschillende soorten leningen en de verschillende aanbieders te maken. Een lening afsluiten is soms snel gedaan, maar vergeet niet dat het vaak een langetermijnverplichting is. Via onderstaande toetsingscriteria zou je min of meer de kredieten met elkaar kunnen vergelijken. Let hier dus op bij het afsluiten van de lening:

1. Te lenen bedrag: een allereerste onderscheid kan gemaakt worden op basis van het te lenen bedrag. Wil je een lenig afsluiten en ben je op zoek naar een krediet van bijvoorbeeld 5000 euro, of één van 10.000 euro? De hoogte van het bedrag zal uiteindelijk de totale kostprijs van de lening bepalen. Aangeraden is om wanneer je maar een krediet nodig hebt van een 5000 euro, je ook maar effectief voor dat bedrag kiest. Ook al kan het verleidelijk zijn om die extra 5000 op je rekening te zien blinken.

2. Looptijd: de looptijd bepaalt hoeveel maanden de lening uiteindelijk zal duren. Wanneer je de totale lening wilt afbetalen op 24 in plaats van 36 maanden, zal de maandelijkse aflossing ook een stuk hoger liggen.

3. JKP: het jaarlijks kostenpercentage (afgekort JKP) weerspiegelt de totale kost van de lening. Het JKP is een samenraapsel van de nominale rentevoet, de dossierkosten en andere verplichte kosten. Via het JKP ben je in staat om verschillende kredieten met elkaar te vergelijken, zonder eventuele extra kosten bij een aanbieder uit het oog te verliezen. Misschien kan gezegd worden dat particulier geld lenen een lager JKP heeft dan via een officiële instelling. Geld lenen zonder bank is vaak namelijk nog steeds goedkoper, maar brengt natuurlijk meer risico’s met zich mee.

4. Afbetaling-aflossingsbedrag: het bedrag dat uiteindelijk iedere maand zal afgedragen moeten worden voor de leningen. Wanneer gekozen wordt voor een lening op langere termijn, zal het aflossingsbedrag logischerwijze lager liggen dan wanneer men kiest voor een lening op korte termijn.

5. Totale intrest: Alle verschillende aflossingsbedragen opgeteld, bepalen de totale intrest. Wanneer
De aflossingsbedragen en JKP’s gelijk liggen, zal ook de totale intrest identiek zijn. Via bovenstaande vijf factoren zou je een mooi beeld van een lening moeten kunnen vormen. Of geld lenen met uitkering of  lenen zonder vast contract mogelijk is, is afhankelijk van de kredietaanbieder. De zoektocht naar een goed krediet begint namelijk met goed vergelijken en nadenken. Dus: gaat u een lening afsluiten, dan eerst leningen vergelijken want ook bij online geld lenen hoeft goedkoper niet altijd beter te zijn.

0 reacties: