maandag 21 september 2020

Geld lenen zonder controle

In sommige gevallen heeft u direct geld nodig, bijvoorbeeld voor een hoge rekening van uw energieleverancier, reparatie van uw wasmachine, vaatwasser, vakantie of jubileumfeest, en u heeft het niet of niet genoeg bij de hand. Ook kan het zijn dat u een auto wilt kopen, een caravan of boot en u heeft nog niet genoeg gespaard. U kunt dan doorsparen of geld lenen van familie, maar u kunt ook geld lenen via een bank of een andere instantie. U moet er dan wel rekening mee houden dat u de lening altijd terug moet betalen. U betaalt dan ook altijd rente. Als u een lening neemt bij een bank of andere instantie moet u er rekening mee houden dat u altijd meer terug betaald dan dat u geleend heeft.

Soorten leningen

U kunt bijvoorbeeld rood staan bij een bank. Veel banken bieden die mogelijkheid en dit houdt in dat u meer op kunt nemen dan dat er op uw rekening staat. U betaalt per maand een bedrag aan rente over het bedrag wat u rood staat. Dan is er het doorlopend krediet. Daarbij mag u tot een bepaald bedrag aan geld opnemen. Geld dat u heeft terugbetaald kunt u steeds weer opnemen. Het nadeel hiervan is dat men nooit precies weet wanneer de lening is terug betaald. De percentages van rente zijn variabel en kunnen dus van tijd tot tijd veranderen. Ook bestaat er de persoonlijke lening. Hierbij spreekt u van tevoren af hoeveel geld u leent, tegen welk rentepercentage en in hoeveel termijnen er terugbetaald gaat worden. Hierbij weet u dus precies wanneer uw lening is afgelost. Bij een persoonlijke lening zijn de rentepercentages vaak wat hoger dan bij een doorlopend krediet. Ook kunt u tegenwoordig bij veel winkels kopen op afbetaling met een klanten/credit kaart. Het lijkt vaak aantrekkelijk, maar er zijn extra kosten aan verbonden zodat u altijd meer voor het product betaald dan dat het in werkelijkheid kost.

Kosten van het lenen zonder controle

Geld lenen kost altijd geld en laat goedkoop dus geen duurkoop worden. Er is veel informatie via internet te vinden dus goedkoop geld lenen begint met een zoektocht naar alle aanbieders van geld. Zet voor u zelf de rente tarieven op een rijtje met de overige kosten en eventuele voorwaarden. Om een goede vergelijking te kunnen maken zijn kredietverstrekkers verplicht hun rentepercentages van een lening te geven. Dat moet de effectieve rente zijn die zou gelden als er alleen jaarlijks rente zou worden afgerekend. Online geld lenen kan tegenwoordig veel vaker. Daarbij wordt vaak gezegd dat dit goedkoper kan omdat de kosten van de geldaanbieders via internet relatief lager zijn dan bijvoorbeeld bij een bank.

Nadelen.

Een nadeel van geld lenen is natuurlijk de afbetaling van rente en aflossing. Wie nu leent verschuift de lasten naar later. Dat hoeft geen probleem te zijn als u die lasten makkelijk kunt dragen en de toekomst te overzien is. U moet zich echter realiseren dat met een lening uw vaste lasten toe nemen, u zit er namelijk elke maand aan vast. Een kortere looptijd is daarom altijd gunstiger dan een lange looptijd.

Voordelen.

Een voordeel is dat u op het moment dat het nodig is meer financiƫle ruimte hebt voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken, reizen, auto of verbouwing. Het is allemaal mogelijk met een lening.

Aanbieders van lenen zonder controle

Er zijn tal van aanbieders voor het lenen zonder controle. U kunt zich het beste gaan oriƫnteren via internet. De mogelijkheden om geld te lenen zijn verschillend en afhankelijk van uw inkomen, leeftijd en informatie bij het BKR. Deze instantie registreert alle geldleningen in Nederland. Van elke aanbieder kunt u altijd een offerte opvragen. Dit is altijd gratis en vrijblijvend en op die manier kunt u gaan vergelijken. Het Nibud (bureau voor budgetvoorlichting) heeft een aantal tips en aandachtspunten opgesteld waar u op moet letten bij het lenen van geld.

0 reacties: