donderdag 19 mei 2016

Een auto leasen zonder BKR registratie

Het is vaak als ondernemer moeilijk om een auto te leasen als u een BKR codering hebt opgelopen. Ondernemers kunnen alleen een auto leasen op basis van operational lease, want u bent als ondernemer geen economisch en juridisch de eigenaar van de auto. Een auto kopen is vaak ook een grote uitgave voor een ondernemer, waardoor u graag een auto wilt leasen maar vanwege de bkr registratie is het ook vaak dat leasemaatschappijen het niet accepteren.

Er zijn bepaalde voorwaarden waaraan u moet voldoen om een auto te kunnen leasen. De leasemaatschappijen die het wel accepteren, die hanteren wel bepaalde acceptatiecriteria, voornamelijk de financiƫle gezondheid van uw onderneming.

De leasemaatschappijen gaan een kredietbeoordeling neerzetten op basis van uw jaarcijfers, Hierdoor hebben ze een beter beeld of de klant wel een leaseauto kan veroorloven. Het is ook wel zo dat er een aanbetaling kan plaatsvinden en dit gebeurt vooral bij startende ondernemers, want de startende ondernemers hebben meestal geen jaarcijfers.

De leasemaatschappijen hebben wel strenge acceptatiecriteria, want ze willen ook hun eigen risico beperken. De ondernemer kan ook gebruik maken van de leasevorm shortlease, want hierbij ga je een flexibel contract aan tot 12 maanden. De acceptatiecriteria bij shortlease zijn minder streng dan bij operational lease, want je gaat niet een contract aan voor een lange periode. Als ondernemer is het dus wel mogelijk om een auto te leasen, ondanks een negatieve BKR registratie.

Het is wel belangrijk dat u wel een leasemaatschappij uitkiest die geen BKR-check doet. Dit betekent concreet dat de leasemaatschappij geen deelnemer is bij het BKR en daarom ook geen inzage heeft in uw betalingsverleden. Zakelijk leasen ondanks een negatief BKR heeft wel consequenties. Vaak zijn deze leasevarianten duurder en in sommige gevallen moet u vooraf een aanbetaling doen. Het is in veel gevallen iets duurder, omdat de leasemaatschappij wel degelijk met u een extra risico in huis haalt.

Advies
U kunt informatie inwinnen over auto leasen zonder bkr door met de juiste autolease bedrijven in contact te komen. Met betrekking tot auto leasen zelf vraagt u naar de criteria die het bedrijf hanteert. Als u aan de criteria kunt voldoen, stelt u daaropvolgende zelf u leaseauto samen.

0 reacties: