dinsdag 14 februari 2017

Lenen ondanks BKR notering

Als u geld wilt lenen op een moment dat er dringend behoefte is om daarmee bijvoorbeeld noodzakelijk duurzame goederen te kopen of omdat er een andere dringende reden voor is, dan kan wellicht een bank u helpen.

Sommige mensen worden tot wanhoop gedreven als ze steeds weer nee te horen krijgen bij een aanvraag voor een lening. Wanneer dit op u van toepassing is bent u waarschijnlijk door ongelukkige omstandigheden met het BKR in aanraking gekomen. Het Bureau Krediet Registratie, informeert aangesloten organisaties over kredieten die consumenten hebben afgesloten. Deze informatie helpt deelnemers bij hun afweging of het verantwoord is een nieuw krediet te verstrekken. Zo helpt BKR krediet- en betalingsrisico’s te beperken en overkreditering en andere problematische schuldsituaties te voorkomen. Onder bepaalde voorwaarden is het wel mogelijk om geld te lenen ondanks BKR, maar als u steeds bij de verkeerde aanbieder van leningen terecht komt zal er geen schot in de zaak komen. Dit artikel is gemaakt om u ervan bewust te maken wat het BKR inhoudt en hoe u succes kunt hebben met het aanvragen van een lening.

Geld lenen ondanks BKR

Er is een verschil tussen de traditionele lening waarbij u een bedrag leent wat u later in termijnen moet terug betalen en een andere bijzondere vorm van lenen, waarbij u goederen van u zelf, die u tijdelijk kunt missen, in onderpand geeft bij een bank van lening, ook wel pandjeshuis genaamd. In het laatste geval krijgt u kontant geld waarmee u later desgewenst uw spullen weer terug kunt kopen. Wanneer u dit geld niet heeft of geen belang meer bij uw ingeleverde goederen heeft bent u niet verplicht uw eigen spullen weer terug te kopen.

Aanbieder geld lenen ondanks BKR

Er zijn een aantal kredietverstrekkers te vinden, die onder bepaalde omstandigheden bereid zijn om geld te lenen ondanks BKR, waar overigens wel een aantal voorwaarden aan gesteld worden.
• De aanbieder zal in elk geval van u verlangen mee te werken aan een onderzoek naar de achtergrond en oorzaak van het ontstaan van de BKR vermelding. Logisch, omdat de aanbieder zo inzicht krijgt in de financiële problematiek die in het verleden is ontstaan en op basis daarvan onder meer een conclusie kan trekken wat betreft de grootte van het risico om aan u een lening te verstrekken..
• De mogelijkheid van geld lenen ondanks BKR staat of valt vervolgens met de vraag of u op dit moment ook in staat zou zijn om u te houden aan het terugbetalen van de lening, waarbij uw vaste inkomen de basis vormt van het positief beantwoorden van deze vraag.
• Bij het zoeken naar de mogelijkheid om een krediet te kunnen krijgen heeft het geen zin om particuliere websites te bezoeken. Het is beter om gericht op zoek te gaan naar die aanbieder die wel toestemming geeft om geld uit te lenen met BKR. Hoe kunt u deze aanbieders nu vinden? Wel, u kunt gewoon van een zoekmachine op internet gebruik maken en de juiste zoekwoorden invoeren. Zo zult u vast wel ergens een website vinden waar u met uw kredietverzoek terecht kunt.

BKR en lenen
Zoals u wellicht bekend is wordt van alle mensen die een lening aangaan een vermelding daarvan bij het Bureau Krediet Registratie gedaan. Niet alleen leningen, maar ook gegevens van een
afgesloten gsm abonnement of het kopen op afbetaling kunnen worden doorgegeven aan het BKR. Als u in het verleden ooit een lening hebt afgesloten, een gsm abonnement hebt, of problemen hebt gehad met het aflossen van een lening is de kans groot dat u ook bij het BKR bekend bent. Het lenen met BKR kan bij verschillende financiële instellingen mogelijk zijn, waarbij uw huidige financiële situatie van groot belang is. Dit artikel zal erop gericht zijn om inzicht te geven in de bestaande mogelijkheden om te lenen met BKR.
Lenen met BKR
Het is in elk geval afhankelijk van hoe uw financiële situatie er op dit moment uitziet of u in aanmerking kunt komen voor een lening. Als uw inkomen niet hoog genoeg is om ook aan de aflossingsverplichtingen van een nieuwe lening te kunnen voldoen dan zal het een moeilijke zaak worden en kunt u beter op zoek gaan naar een andere manier om aan geld te komen. Een BKR aantekening die u in het verleden hebt opgelopen kan net de reden zijn om bij een aanbieder van leningen nee te horen. Het kan 5 jaar duren voordat u van een BKR aantekening verlost bent en weer gewoon naar elke aanbieder kunt stappen.
Voorwaarden met lenen met BKR
Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden verbonden aan het lenen met BKR aantekening en ook zijn de mogelijkheden om te lenen met BKR beperkter dan wanneer er geen BKR vermelding is.
• Er zijn zeker verschillende aanbieders waar u met een BKR notering ook kunt lenen. Het is natuurlijk wel verstandig om van te voren te kijken wat de verschillen tussen de verschillende kredietverstrekkers zijn. Er zijn namelijk geldverstrekkers op de markt die gebruik maken van de situatie dat u geld wilt lenen met BKR. Dit uit zich in het rekenen van hele hoge rentes en het is dan ook te adviseren om dit type aanbieders links te laten liggen.
• Bij de aanvraag voor een lening zal de aanbieder de kredietwaardigheid onderzoeken aan de hand van de bij het BKR geregistreerde gegevens. Naast de kredietwaardigheid zal ook de reden van de BKR registratie nader onderzocht worden om het risico uit te sluiten dat u bij de nieuwe lening bijvoorbeeld niet aan de aflossingsverplichting zult kunnen voldoen.
• Er zijn verschillende soorten kenmerken van het BKR, per aanbieder hangt het af hoe zwaar ze uw BKR notering mee laten tellen.

Wat is het BKR

Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is gevestigd in Tiel. Het Bureau Krediet Registratie houdt alle gegevens bij van iedereen die ooit in haar of zijn leven een gsm abonnement óf een lening heeft afgesloten. Dit is vooral belangrijk voor aangesloten deelnemers en organisaties. Dit zijn altijd bedrijven die gsm abonnementen of lening laten afsluiten door consumenten.

Het Bureau Krediet Registratie fungeert dan als een soort zekerheid. Een telefoonbedrijf kan aan het Bureau Krediet Registratie bepaalde gegevens geven over een consument. Het Bureau Krediet Registratie laat dan aan het telefoonbedrijf weten of de consument altijd haar of zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan en of het telefoonbedrijf een lening of een gsm abonnement kan verkopen aan die bewuste consument.

Verder is het begrip Negatief Bureau Krediet Registratie ook vrij bekend. Als uw naam dus op negatief staat. Dan betekent dat, dat u in uw leven niet of niet helemaal aan de betalingsverplichtingen hebt voldaan. Dan weten de aangesloten deelnemers, zoals de organisaties en de bedrijven dat het niet slim is om een lening af te laten sluiten en te verkopen aan een consument die een Negatief Bureau Krediet Registratie heeft. Verder is er nog een belangrijk register waar alle consumenten staan geregistreerd.

Het Centraal Krediet Informatiesysteem is ook een bekend begrip bij het Bureau Krediet Registratie. Als u een gsm abonnement hebt afgesloten óf een lening. Dan komt u terecht in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Meer dan vijf miljoen mensen in Nederland staan in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Elke dag worden dat er veel meer. In dit systeem staan al uw gegevens, zoals uw adresgegevens en uw persoonlijke gegevens. Hier staat dan ook genoteerd als u bijvoorbeeld een Negatief Bureau Krediet Registratie zult hebben.
Het Bureau Krediet Registratie is dus een organisatie die vanuit de overheid is geregeld. Aangesloten deelnemers vragen heel veel informatie op van nieuwe consumenten die een gsm abonnement af willen of af gaan sluiten en komen zo dus een hoop informatie te weten. Echter zit u als consument ongeveer vijf jaar vast aan een Negatief Bureau Krediet Registratie. Daarna vervalt dat weer en hebt u dus weer een kans om bijvoorbeeld een gsm abonnement of een lening af te kunnen sluiten.

Tips

Wanneer u een BKR notering heeft is het verstandig om goed te kijken als u een hypotheek afsluit waar u dat gaat doen. Met een BKR notering kunt u niet overal een lening afsluiten waardoor het voor sommige mensen moeilijk word om een lening af te sluiten.
1. Sluit nooit zomaar een hypotheek af, vaak zijn er rare bedrijven die u de raarste leningen proberen aan te smeren.
2. Probeer hier u BKR notering te laten verwijderen.

0 reacties: