zondag 21 januari 2018

Welke soorten leningen en kredieten zijn er?

Wanneer uw zich gaat verdiepen in de wereld van kredieten en leningen zult u ontdekken dat er vele verschillende soorten kredieten en leningen bestaan. Wij van KredietPlus kunnen ons voorstellen dat u door de grote verscheidenheid aan kredieten en leningen het overzicht verliest. Daarom heeft KredietPlus voor u alle soorten kredieten en leningen op een rijtje gezet en per krediet en/of lening de voor- en nadelen aangegeven. Dit alles om u een beter beeld te laten vormen van het aanbod en uw zodoende een weloverwogen keuze te laten maken.

Persoonlijke lening:
Het aangevraagd kredietbedrag wordt bij een persoonlijke lening in één keer uitbetaald. Deze lening dient vervolgens binnen een vaststaande looptijd en rente terug te worden betaald. Van te voren staat dus vast wat u kunt verwachten. Deze vorm van financiering is zeer geschikt voor het doen van grote aankomen zoals een auto of keuken.
Voordelen:
* Vaste looptijd
* Vaste rente
* Lage rente
* U weet wat u kunt verwachten
Nadelen:
* Rente vaak hoger dan bij een doorlopend krediet
Let bij het afsluiten van een persoonlijke lening vooral op de maandlasten en de te betalen rente.

Doorlopend krediet:
Bij deze leenvorm kunt u de leensom gedurende de looptijd van het krediet telkens weer geheel of gedeeltelijk opnemen. Alleen over het openstaande saldo van het krediet wordt door de kredietverstrekker rente in rekening gebracht. Deze financieringsvorm is vooral handig als u niet meteen het hele kredietbedrag nodig heeft.
Voordelen:
* Boetevrij aflossen
* Vast bedrag afbetalen
* Flexibel, u kunt opnemen en aflossen wanneer u wilt

Rente krediet:
Over een rentekrediet wordt alleen rente betaald en niet afgelost. Deze kredietvorm kent veruit de laagste maandlast omdat er niet wordt afgelost. De rente die betaald dient te worden over deze kredietvorm is een variabele rente die mee beweegt met de markt.
Voordelen:
* Boetevrij aflossen
* Flexibele lening
* Lage maandlast

WOZ krediet:
Het WOZ krediet is een kredietvorm waarbij de voordelen van een hypotheek (lage rente) en een doorlopend krediet (flexibel, snel geregeld) worden gecombineerd. De hoogte van het krediet is afhankelijk van de waarde van uw woning.

0 reacties: