zondag 11 maart 2018

BKR Lening

Een BKR lening afsluiten, dat wil zeggen dat u een negatieve BKR notering heeft gekregen van het BKR. Geld lenen met BKR codering is bij sommige kredietverstrekkers mogelijk. Kijk er echter niet verbaast van op als u bij de meeste kredietverstrekkers geen lening kunt afsluiten. Wanneer u een BKR notering achter uw naam heeft staan, bent u namelijk een zogenaamd “risico geval”; het zou kunnen dat u de lening niet terug kunt betalen.

Daarbij wil het BKR u beschermen tegen uzelf. Het BKR, Bureau Krediet Registratie, hanteert een systeem waar deze instantie informatie in opslaat over de kredietwaardigheid van mensen die geld lenen. Dit systeem wordt het Centraal Krediet Informatiesysteem genoemd. Het BKR stelt de gegevens in dit systeem beschikbaar aan deelnemers van het BKR. Naast deelnemende instellingen, zoals banken, bent u de enige die in staat is om informatie over uzelf op te vragen.

Het is dus niet mogelijk voor uw buurman om in het Centraal Krediet Informatiesysteem informatie over uw kredietwaardigheid op te vragen. De BKR regels en de Wet bescherming persoonsgegevens voorkomen dit. Het systeem van het BKR voorkomt dat u meer geld kunt lenen dan dat u mogelijk kunt aflossen. Het BKR beschermt u eigenlijk tegen uzelf.Een BKR lening afsluiten is echter niet onmogelijk. Verschillende kredietverstrekkers staan niet ingeschreven bij het BKR en hoeven dus geen informatie af te staan aan het BKR en hebben ook geen inzage in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Deze kredietverstrekkers zullen u dus graag van dienst zijn.

0 reacties: