maandag 20 augustus 2018

Een hypotheek afsluiten is geen dagelijkse bezigheid.

Het gaat wel om een hoop geld. Daarom hier alle informatie die u nodig heeft om een hypotheek af te sluiten. Er zijn maar weinig mensen die hun huis contant kunnen betalen. Daarom verstrekt de bank een lening voor de aankoop van een huis. Deze lening, waarbij (in de meeste gevallen) het huis onderpand is, noemt men een hypotheek. Sluit u een hypotheek af, dan moet u uiteraard het geleende bedrag ooit aflossen. Daar bovenop komt ook nog rente: de hypotheekrente.

Een hypotheek is een geldlening met een onroerend goed (meestal een huis) als onderpand.
Een geldverstrekker zal graag zaken met u doen als u een hypotheek nodig hebt om een woning te kopen. Dat is anders dan bij leningen omdat u het huis als onderpand heeft en dat huis zal naar verwachting in de loop der jaren alleen maar stijgen in waarde. Als u de geldlening niet terugbetaalt, heeft de geldverstrekker het recht de woning te verkopen. Uit de opbrengst daarvan kan de lening (geheel of gedeeltelijk) worden terugbetaald.

U kunt redelijk veel eisen stellen aan een geldverstrekker als uw inkomen hoog genoeg is om de hypotheek af te sluiten. Met een hypotheek gaat u een langdurige financiƫle verplichting aan van tenminste vele tienduizenden euro's. Een verkeerde beslissing kan u veel geld kosten. Daarom moet u zich van tevoren goed laten adviseren, zeker nu het hypotheekaanbod tamelijk onoverzichtelijk is geworden. Er zijn veel verschillende soorten hypotheekvormen waar u uit kunt kiezen, die soms flink van elkaar kunnen verschillen. Het is zaak de hypotheekvorm te kiezen die het meeste past bij uw situatie.

Een hypotheek bestaat uit 3 delen

  • Een geldlening
  • Aflossing of vermogensopbouw
  • Verzekeringsdekkingen

Geldlening

U betaalt rente over het bedrag dat u leent. De hoogte van de rente hangt af van een aantal dingen, de economische situatie, de hoogte van de lening, de hypotheekvorm en de de duur van de rente vaste periode.

Aflossing of vermogensopbouw

Het geld dat u leent van de hypotheekverstrekker moet natuurlijk ook weer terugbetaalt worden. Je kan tijdens de looptijd aflossen of pas aan het eind daarvan. Als u aan het eind van de looptijd aflost bouwt u een vermogen op waarmee u de lening in een keer kunt aflossen. U kunt vermogen opbouwen door te sparen met een gegarandeerd rendement of door middel van beleggen.

Verzekeringsdekkingen

U kunt allerlei risico’s beperken door een verzekering af te sluiten. U kunt verzekeringen afsluiten die uitkeren bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid.

0 reacties: