woensdag 27 juli 2016

Wat zijn de voordelen van de Persoonlijke Lening?

Een Persoonlijke Lening is een vorm van achteraf sparen. U legt namelijk elke maand een vast bedrag opzij. Alleen kunt u nu meteen genieten van uw investering. Het maakt niet uit wat het is: een auto, een boot of een verbouwing. U koopt het nu en u spaart het bedrag bij elkaar met uw Persoonlijke Lening.

Wat zijn de voordelen van de Persoonlijke Lening?
De Persoonlijke Lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente. U betaalt iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Het bedrag wordt automatisch van uw betaalrekening afgeschreven.

Hoe werkt de Persoonlijke Lening?
U spreekt van tevoren af hoeveel u wilt lenen en hoe lang u erover wilt doen om dit weer af te lossen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een looptijd tussen zes en zestig maanden. Langere looptijden zijn in bepaalde situaties ook mogelijk (bijvoorbeeld bij een verbouwing). De hoogte van het maximum bedrag is onder meer afhankelijk van uw inkomen en uw vaste lasten.

Aflossing van een Persoonlijke Lening.
U betaalt het leenbedrag in steeds gelijke maandbedragen (rente plus aflossing) weer terug. Deze maandbedragen worden automatisch van uw betaalrekening afgeschreven.

Wat zijn de kosten van de Persoonlijke Lening?
Bij het afsluiten van uw lening wordt tegelijk de rente vastgelegd voor de hele periode, ongeacht eventuele toekomstige rentestijgingen. Dat is prettig, want daardoor weet u vooraf precies waar u aan toe bent. U ontvangt bij de meeste banken elk jaar een overzicht van de betaalde rente.