zaterdag 24 december 2016

Studenten lenen omdat het echt niet anders kan!

Als student heb je recht op een basisbeurs. Uitwonend is deze basisbeurs hoger dan wanneer je thuis bij je ouders blijft wonen tijdens je studie. Gewoonweg lenen studenten de basisbeurs, indien je studie binnen 10 jaar wordt afgerond hoef je niets aan de overheid terug te betalen. Heb je na 10 jaar nog geen diploma gehaald dan wordt je studentenlening omgezet in een vaste lening. Je ontvangt een basisbeurs variƫrend van 75 euro tot 240 euro per maand.

Aanvullende beurs.
Een selecte groep studenten komt naast de basisbeurs in aanmerking voor een aanvullende beurs in het kader van studiefinanciering. De aanvullende beurs ligt tussen de 295 en 315 euro per maand. Of je in aanmerking komt voor de aanvullende beurs is afhankelijk van het bruto inkomen van je ouders.

Studentenlening bij leningverstrekkers, de bank en kredietverstrekkers
Ruim 4 van de 5 studenten sluit tijdens de studie een studenten lening af om de financiele ruimte uit te breiden. Studenten lenen steeds vaker tegen steeds lagere tarieven. De concurrentie tussen kredietverstrekkers neemt toe waardoor de rentepercentages dalen. Studentenleningen worden relatief goedkoop aangeboden omdat de toekomst van studenten verwachtingsvol is.

Een rentedragende studentenlening
Veel studenten lenen nog naast hun basisbeurs en aanvullende beurs. Deze lening kan je tegen een laag rentetarief aanvragen bij IB-Groep. De hoeveelheid die je mag lenen is afhankelijk van je woonsituatie en schooltype. Pas nadat je een diploma hebt gehaald en een baan vindt moet je de lening terugbetalen.

Kopen op afbetaling
Veel studenten lenen bij het kopen van een product. Een krediet voor de inrichting van een studentenkamer wordt veelvuldig afgesloten. Als student lijkt lenen erg duur en lastig om af te lossen maar dat valt mee omdat je na je studie snel een goed salaris zult ontvangen.

Rood staan bij de bank
Veel banken bieden studenten een zogenaamd voordelige rekening aan waarbij het hele jaar door tot een limiet van 1000 euro in het rood is toegestaan. Echter wordt over dit limiet een belachelijk hoge rente gerekent. Daarom is het verstandig een echte studentenlening af te sluiten in plaats van elke maand 100 euro in het rood te staan.

Studenten lenen omdat het echt niet anders kan
Ondanks de basisbeurs en aanvullende beurs lenen veel studenten bij. Studentenleningen zijn niets om voor weg te lopen. Houdt er altijd rekening mee dat er na de studie een goed salaris met snelle aflossingsmogelijkheden ligt te wachten.

0 reacties: