woensdag 11 januari 2017

Wat zijn de kosten voor een autolening?

Als je een autolening af gaat sluiten ben je benieuwd naar de kosten. Deze zijn afhankelijk van de hoogte van de lening, de looptijd en van de hoogte van de rente. Als je benieuwd bent wat een lening je gaat kosten dan kun je het beste de autofinanciering simulatie test doen. Je kunt er op deze manier snel achter komen hoeveel je per maand moet betalen als je een geldbedrag gaat lenen voor de auto. Het is nogal een verschil of dat je 10.000 euro of 25.000 euro gaat lenen voor de auto. Leen nooit meer dan nodig is, kijk daarom eerst hoeveel geld je van de spaarrekening kunt halen om te gebruiken voor de aankoop van je nieuwe auto. Als je het spaargeld echter moet gebruiken voor andere situaties (noodgevallen bijvoorbeeld) dan is de autolening altijd nog een optie, als je de maandlasten maar aan kunt!
De kosten zijn dus afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen, daarnaast kun je per aanbieder kijken naar de looptijd en naar de hoogte van de rente. Als de rente nu 3% is over 10.000 euro of 5%, ook daar zit een groot verschil in. Maar dat is niet het enige verschil, ook de looptijd speelt hierin mee en de algemene voorwaarden van de aanbieder moet je van te voren goed bekijken. Neem daarom de tijd om alles te vergelijken zodat je een goede keuze kunt maken die je niet teveel geld gaat kosten.

Hoe werkt een autolening?

Als je het woord autolening hoort, dan doet de naam al vermoeden waar het over gaat. Het gaat namelijk over een lening om een auto te kunnen kopen. Er wordt hierbij ook wel gesproken over de financiering van een auto. Steeds meer mensen in Nederland lenen geld als zij een auto willen kopen. De banken spelen hier op in en rekenen daarom aantrekkelijke tarieven ten opzichte van een gewoon doorlopend krediet. Je kunt de auto op verschillende manieren financieren. Je zou hierbij kunnen denken aan een onderhandse lening of de financieringsmogelijkheden van de autodealer waar je de auto wil kopen.

Er is nog een andere optie die centraal staat bij de autolening, je kunt namelijk ook kiezen voor uitgestelde betaling. Het bedrag hoeft dan pas voldaan te worden binnen een vastgestelde periode, vaak is dat een jaar. Het is aan jezelf welke keuze je gaat maken, het kan namelijk goed zijn dat je een uitgestelde betaling gaat kiezen zodat je in een paar perioden kunt betalen, maar je wilt natuurlijk ook nog genieten van de auto als deze helemaal betaald is. Dus je kunt nu ook een autolening afsluiten zodat je de auto in een keer kunt betalen en dan in termijnen aan de bank de auto terug gaat betalen. Je weet dan iedere maand waar je aan toe bent en de auto is dan op dat moment al meteen van jou, dit geeft vaak een beter gevoel dan wanneer je kiest voor een auto op afbetaling bij de autodealer.

Hoe vind je de goedkoopste autolening?

De goedkoopste autolening wil je uiteraard vinden als je een lening af wilt sluiten om een auto te kunnen kopen. Deze kun je eenvoudig vinden via internet. Je kunt dan het beste een paar aanbieders bekijken en deze met elkaar vergelijken, je gaat dan kijken naar de looptijd, de hoogte van de rente, de algemene voorwaarden en het bedrag dat je kunt lenen. Als je die gegevens duidelijk hebt dan kun je kijken wat de goedkoopste autolening is voor jou. Dit is voor iedereen anders, het hangt namelijk ook af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Als je een dure auto gaat kopen dan moet dat ook qua kosten haalbaar zijn. Je wilt dan toch de goedkoopste autolening omdat je niet zoveel rente wilt betalen, logisch. Een beetje speurwerk wordt dan goed beloond en vergelijken is daarom de beste keuze voor het vinden van de goedkoopste autolening.

Vind nu zelf de goedkoopste autolening door op internet te kijken naar de looptijd, de rente en naar het bedrag dat geleend kan worden. Kijk ook of dat er mogelijkheden zijn van vervroegd aflossen van de lening of dat hier dan extra kosten voor in rekening worden gebracht. Het kan zijn dat in het contract staat dat je moet voldoen aan de looptijd en iedere maand een vast bedrag moet betalen, vervroegd aflossen kan dan alleen tegen extra betaling, een boete. Dat is echter niet bij alle aanbieders, anderen stimuleren vervroegd aflossen juist en brengen geen extra kosten in rekening.

Waar moet je op letten bij een autolening aanvragen?

Als je een autolening aan gaat vragen dan zijn er een aantal aspecten waar je goed op moet letten. Je hebt de algemene voorwaarden, de rente die je moet betalen en de looptijd van de lening. Daarnaast moet je ook kijken dat je niet teveel gaat lenen, want over iedere geleende euro moet je iedere maand rente betalen. Dit zijn eigenlijk de belangrijkste aspecten waar je op dient te letten bij de aanvraag van de autolening. Toch moet je nu bekijken wat de voorwaarden zijn, zijn deze duidelijk? Ben je het hier mee eens? Dan kun je hier mee akkoord gaat en de autolening afsluiten. Maar je moet ook zeker weten dat je het iedere maand aan kunt qua kosten, de rente en de looptijd zijn dus van groot belang om daar achter te komen. Doe daarom van te voren de auto simulator check zodat je weet wat je kunt lenen en of dat je deze maandlasten aan kunt.

Bij het afsluiten van een autolening is het belangrijk dat je een overzicht hebt van je vaste lasten. Aan de hand daarvan kun jij een berekening maken wat je per maand kunt betalen aan de rente. Je wilt de autolening ook zo snel mogelijk terugbetalen, maar dat gaat alleen als je de vaste lasten aan kunt. Eerst goed alles zelf berekenen, of laten berekenen, dan de offerte aanvraag doen en dan beslissen of dat het de moeite waard is en haalbaar is voor jou om de lening af te sluiten.

0 reacties: